пʼятниця, 14 березня 2008 07:11

Дім Голованя потрапив до списку волинських чудес

Експертна рада при Волинській облдержадміністрації визначила 20 пам"яток, з яких виберуть сім волинських див.

 Серед претендентів — 11 храмів, замки, музеї, пам"ятник і приватний будинок.

Художню майстерню 65-річного скульптора Миколи Голованя, що в Старому місті, називають домом із химерами. Господар ображається.

— Про те, що за мій будинок голосуватимуть в Інтернеті, чую вперше, — каже митець. — Знову назвуть домом із химерами, хоч для мене це добрий сімейний вернісаж. Він ось уже 29-й рік не закінчений, будуватиму, скільки житиму.

Дім із химерами Головань збудував на березі річки Стир. Проект розробив Ростислав Метельницький. Подвір"я, стіни, дах будинку прикрашають кам"яні скульптури різних стилів. Над входом родинний вензель — Н. М. Г. Загалом тут понад 500 скульптур.

Є статуї господаря, дружини та дітей. Донька Наталія — керамік і скульптор. Син Микола загинув, він теж був скульптором. Батько викупив усі його роботи.

До 920-річчя Луцька Микола створив дитяче містечко "Чудо". Він пускає до дому-майстерні всіх бажаючих. Дозволяє дивитися та фотографувати.

Зараз ви читаєте новину «Дім Голованя потрапив до списку волинських чудес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі