вівторок, 29 січня 2008 07:08

Дев"ять мукачівців злягли з жовтухою

40 жителів Індустріального мікрорайону Мукачеве Закарпатської області проходять медичне обстеження на гепатит А. Три дні тому дев"ятьох їхніх сусідів уразила жовтуха. Люди стверджують, що причиною стала питна вода.

— Два місяці тому вона мала неприємний колір і запах, — скаржиться мешканка багатоповерхівки Єлизавета Танинець. — Вода була дуже поганою, нечистою і пахла тухлими яйцями. Тут, у сусідньому будинку, прорвало труби, і каналізаційні стоки, швидше за все, потрапляли в питну воду.

Хворих шпиталізували із п"ятьох багатоповерхівок Мукачевого. Лікарі обласної санепідемстанції визначають причину враження гепатитом А.

— Ми зробили лабораторні дослідження води, яку споживали хворі. Вона відповідає вимогам, — запевняє заступник головного лікаря обласної СЕС Світлана Піца. — Крім того, проводимо санітарно-епідемічні, вірусологічні та бактеріологічні досліди. Конкретної причини враження вірусом гепатиту А поки що не виявлено.

Зараз ви читаєте новину «Дев"ять мукачівців злягли з жовтухою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі