четвер, 18 листопада 2010 19:15

Держава компенсує 30 відсотків вартості помешкання

Чотири сім'ї з Луцька подали документи для участі у програмі "Доступне житло". Держава  компенсує їм 30% нормативної вартості помешкання.

Таку програму Кабмін затвердив у травні цього року. Волинське регіональне управління державного фонду сприяння молодіжного житлового будівництва отримало з держбюджету 3 млн грн для її втілення. Фонд має угоду із забудовниками. Учасники програми можуть вибирати квартири у трьох новобудовах — на вул. Федорова, 4в, Арцеулова, 22 та Конякіна, 17а. У перших двох будинках житло коштує 5900 грн за "квадрат", у третьому — 5 тис.

— Програма дуже доступна і не передбачає вікового цензу. Кожен, хто досяг 18 років, може до нас звертатись. Головне, щоб сім'я могла виплатити 70 відсотків ціни квартири. Ощадбанк надасть таку позику під 16 відсотків річних у гривнях, терміном на 20 років. На жаль, поки що в нас небагато охочих. Дуже мало людей знають, що існує така можливість, — розповідає Тетяна Воробйова, 42 роки, заступник директора Волинського фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. — Ми могли б задовольнити квартирне питання для близько 30 сімей. Якщо до нового року не встигнемо використати всі 3 мільйони, вони повернуться до державного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Держава компенсує 30 відсотків вартості помешкання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі