Ексклюзиви
пʼятниця, 05 вересня 2008 07:09

Денис Старух утопився в аквапарку

Автор: фото з інтерент-сайту www.aligator.com.ua
  Відвідувачі аквапарку ”Лімпопо” у Тернополі розважаються на водяній гірці. 31 серпня, з’їжджаючи з неї, у басейні втопився 7-річний Денис Старух
Відвідувачі аквапарку ”Лімпопо” у Тернополі розважаються на водяній гірці. 31 серпня, з’їжджаючи з неї, у басейні втопився 7-річний Денис Старух

31 серпня Ганна Старух, 33 роки, повезла сина відпочити перед школою в тернопільський аквапарк "Лімпопо". 7-річний Денис мав перейти в другий клас міської школи N 6.

Хлопчик двічі з"їхав із водяної гірки у басейн для дорослих. Щоразу підбігав до матері, казав, що все добре. Потім одягнув водні окуляри, почав пірнати. Жінка із молодшою сестрою Марією, 31 рік, її двома малими дітьми та тіткою з вуйком плавала у мілкому дитячому басейні й не слідкувала за сином.

На відеозапису видно, як дитина з"їхала з гірки та поплила на глибину — 1 м 20 см. Там відеоспостереження не ведеться.

За 20 м від басейну сидів рятувальник, він бачив пірнаючого Дениса. Хлопець добре плавав, тож він не наглядав за ним. У цю мить Денис захлинувся.

— Я побачила, як працівник басейну вийшов із води з тілом хлопчика. Руки у того висіли, мов у неживого, — розповіла очевидець подій, 24-річна Тетяна Терелюк. — До дитини кинулися медики, потім приїхали декілька бригад "швидкої", міліція.

Приблизно о 16.00 медики констатували смерть Дениса, але продовжували робити штучне дихання.

— Все безрезультатно, — згадує кардіолог "швидкої" Михайло Кріль, який першим прибув на виклик.

Матір звинувачує рятувальника аквапарку, що не сидів на робочому місці.

— Слідчий переглянув запис: рятувальник був на посту, — заперечує начальник Тернопільської міліції Володимир Сидяга.

— Дітей не можна залишати без нагляду дорослих у великому басейні. Про це кожні 15 хвилин нагадують по гучномовцю. Нашої провини у загибелі дитини немає. Персонал спрацював професійно, — переконаний співвласник розважального комплексу "Алігатор", до якого входить аквапарк, 36-річний Валерій Борисов.

Перевірку причини загибелі Дениса Старуха проводить прокуратура Тернополя.

Подружжя Старухів — бізнесмени. Бабця хлопчика Олена Михайленко, 61 рік, працювала в Італії, повернулася й дала доньці Ганні гроші на другу квартиру. Нещодавно родина переїхала у нове помешкання в мікрорайоні "Дружба".

Дениса поховали у селі Козівка за 26 км від Тернополя. Там живуть його бабці й дідусі. Хлопчик був єдиною дитиною у батьків. Денис був рослим, добре вчився.

Аквапарк не закрили. Діти надалі купаються в басейні.

За півтора року роботи тернопільського аквапарку тут вдруге сталася трагедія. 11 червня 2007-го на гірці впав і розбив потилицю Олександр Зелінько, 30 років, із Хмельницького. Чоловік помер у реанімації.

Година розваг у "Лімпопо" коштує 20 грн у будні, у вихідні — 30.

Зараз ви читаєте новину «Денис Старух утопився в аквапарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути