вівторок, 07 серпня 2007 07:08

Дара Кушнір випасає свинку в центрі Львова

Автор: фото: Олена ДЗІК
  Дара Кушнір із в’єтнамською свинкою Нюрою біля економічного факультету Львівського університету імені Івана Франка
Дара Кушнір із в’єтнамською свинкою Нюрою біля економічного факультету Львівського університету імені Івана Франка

"Я живу тут недалечко — на вулиці Староєврейській, — висока жінка з рюкзаком за плечима і чорним в"єтнамським поросятком на руках швидко іде тротуаром біля львівського кафе "Вежа крамарів". — Житла не маю, прийняв один чоловік на квартиру".

Якось 48-річна Дара Кушнір прочитала статтю в газеті про великий трюфель вагою 900 грамів, який продали на аукціоні у Великій Британії за 28 тис. фунтів стерлінгів. Відтоді й вирішила завести собі свиню — щоб із нею гриби шукати.

— Нюру мені друзі подарували. З Києва привезли. Їй уже шість місяців. Туристи кажуть, що така коштує двісті доларів. Грибний сезон починається з вересня. Хай тільки Нюра ще трохи підросте. Поїдемо з нею у Перемишлянський район — там є ліси.

Перехожі фотографують незвичайну свинку на камери мобільних телефонів.

— Хлопці, фотосесія платна,— підходить господиня. — Одна фотографія — гривня!

Ніхто не платить.

— Ось так завжди, — скрушно хитає головою жінка. — Усі думають, що я жартую. А я хіба зі студентів грошей не беру — вони ж і так бідні. А туристи часом платять. Хто дві, а хто і п"ять гривень дає. Купую хліб, молоко, масло і півкілограмові пакети "мівіни", — виймає з кишені дві гривні. — Заробила дорогою сюди. Часом за день можна і десять гривень назбирати. Люди люблять щось незвичайне. Свиня — це диковинка у Львові.

Гуляємо з нею годину зранку і ще дві-три після обіду. Вона у мене замість будильника. О сьомій починає рохкати — просить їсти.

Надходять дві жіночки.

 — О, ти глянь, який гарний песик. Ще й з лєнточкою червоною, щоби не врекли. Та то ж не пітбуль, а свиня, — дивується 45-річна Ольга Олійник.

Дара Кушнір каже, що її Нюра — дуже чиста. За десять днів свинку купала лише раз.

— Вона не дуже воду любить, — бере за повідок господиня. Тваринка підходить ближче, не тікає. — А так через день їй ратички мию. Сіно постелила на півметровому килимку, то вона заривається у нього з головою і спить. Сіно на весь коридор пахне, — сміється жінка. — По траву двічі на тиждень ходжу на околицю. Там біля вулиці Медової Печери є заповідна зона.

Підходимо до будинку економічного факультету університету Франка.

— А знаєте, я на економічному колись училася, на вечірньому відділенні. Бухгалтер за освітою. Мене Віктор Пинзеник учив, — усміхається Дара.

Зараз жінка ніде не працює, має ІІІ групу інвалідності.

Зараз ви читаєте новину «Дара Кушнір випасає свинку в центрі Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі