пʼятниця, 10 серпня 2007 07:06

Даґлас Мубіру заступився за чорношкіру дівчину

У літньому кафе в Луцьку підстрілили громадянина Уганди Даґласа Мубіру, 25 років. Він постраждав, коли заступився за свою колегу — чорношкіру дівчину.

Троє африканців, серед них — дівчина, члени гурту "Антрацит" прибули до Луцька два місяці тому. Вони записують україномовний альбом на студії "Олекса" у композитора й аранжувальника Дмитра Гершензона.

Близько опівночі троє іноземців відпочивали в літньому кафе "Чернігівське" навпроти Волинського держуніверситету ім. Лесі Українки. Один із відвідувачів — 57-річний лучанин Валерій, підсів за столик до угандійців і почав залицятися до солістки гурту.

Даґлас Мубіру заступився за колегу — намагався пояснити чоловікові, щоб той ішов геть. Незабаром той повернувся з букетом квітів. За словами випадкових свідків, чоловік ударив букетом Даґласа, а потім дістав спортивний стартовий пістолет і вистрілив хлопцеві в обличчя.

— Про прояви расизму тут не йдеться, це хуліганство, — каже заступник начальника Луцького МВ УМВС України у Волинській області Віталій Кулик, 46 років. — Затриманий уже мав проблеми із законом, він пенсіонер. Угандійця доправили до Луцької міської клінічної лікарні. Хлопець отримав ушкодження м"яких частин обличчя, йому наклали шви. Він уже повернувся до готелю, де проживає.

Проти Валерія порушили кримінальну справу. Нападникові стало зле у камері попереднього затримання, тож його доправили до лікарні.

Даґлас Мубіру навчається у Харківському авіаційному інституті.

Зараз ви читаєте новину «Даґлас Мубіру заступився за чорношкіру дівчину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі