вівторок, 15 липня 2008 07:07

Чверть господарств Тернопільщини мають повернути дотації

1,6 млн грн безпідставної державної дотації повинні віддати сільгосппідприємства Тернопільської області до державного бюджету. Контрольно-ревізійне управління виявило борги в 24 господарствах Бережанського, Зборівського, Лановецького, Підволочиського та Тернопільського районів.

— Тепер ці господарства не зможуть отримувати допомогу протягом поточного та наступних трьох років. Це може призвести до їхнього банкрутства, — розповідає 33-річний Ігор Романків, виконувач обов"язків начальника контрольно-ревізійного управління області.

Відповідальність за заборгованість у чверті сільгосппідприємств Тернопільщини Романків покладає на обласне управління сільського господарства. Мовляв, обласні чиновники не пояснили керівникам сільгосппідприємств наслідків допущення боргів при отриманні дотацій.

— У самому апараті управління ми виявили порушень більше, ніж на 50 тисяч гривень. Це зайві списання пального, оплата відрядних і добових у двох різних районах за один день. Стягнення до Пенсійного фонду із зарплати інвалідів. На 30 осіб, які там працюють, 50 тисяч гривень — це не мала сума, — продовжує Ігор Романків. — Ми готуємо подання на ім"я голови облдержадміністрації про невідповідність займання посади керівника.

Начальник управління агропром розвитку Тернопільської облдержадміністрації Андрій Хома акта ревізії не підписав.

Зараз ви читаєте новину «Чверть господарств Тернопільщини мають повернути дотації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі