вівторок, 30 жовтня 2007 07:12

"Чорну ікру" варили в активованому вугіллі

Підпільний цех із виготовлення штучної червоної та чорної ікри  викрили минулого тижня в селі Будятичі Іваничівського району працівники служби боротьби з економічною злочинністю на Волині. За рибний делікатес видавали забарвлені желатинові кульки під назвою "Крапельки Еколайф".

Підпільний цех розмістили на 20 кв. м підсобки колишньої продуктової фабрики, яка нині належить Іваничівському райспоживтовариству. Тут нелегально працювали п"ять жінок із Нововолинська. Підробку спочатку солили в алюмінієвих баняках і мисках на підлозі. Потім "червону ікру" виварювали в червоному харчовому барвнику. "Чорну" — у розчині активованого вугілля.

— Перші партії вже продали на ринках Нововолинська та в навколишніх селах, — каже заступник начальника обласного УМВС Василь Куць, 42 роки.

Міліціонери конфіскували 720 скляних 220-грамових і 6,5 тис. 100-грамових банок із фасованим товаром на 20 тис. грн. На етикетках великими літерами зазначено "ікра". Знизу дрібним шрифтом дописано: "Смако-ароматичні крапельки Еколайф".

Правоохоронці закрили цех і заборонили виробникам продавати цей товар. Санітарна служба разом з управлінням ветмедицини має намір вилучити з продажу залишки продукції.

Зараз ви читаєте новину «"Чорну ікру" варили в активованому вугіллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі