четвер, 19 червня 2008 07:07

Чиновника з управління юстиції засудили за хабар

П"ятьма роками умовного ув"язнення покарав Луцький міськрайонний суд колишнього заступника начальника міського управління юстиції 40-річного Петра Вороб"я. Чиновник вимагав у городянки $1,5 тис. хабара за вирішення квартирного питання.

Начальник першого відділу державної виконавчої служби Петро Воробей перебував під слідством із 17 січня 2008 року. Посадовця затримали оперативники СБУ в службовому кабінеті, коли той одержав від мешканки Луцька $1,5 тис. Чоловік обіцяв за хабар зняти арешт із частини приватного будинку і змусив підлеглих підготувати фіктивні документи. Після затримання він зізнався у злочині.

— Підсудний повністю розкаявся. Хворіє та утримує малолітню дитину, що є пом"якшувальними обставинами, — каже суддя Віктор Остапук, 39 років.

Петра Вороб"я засудили до 5 років позбавлення волі із випробувальним терміном у 3 роки. Чоловіка звільнили в залі суду.

— Я пропонував обрати йому реальну міру покарання за найтяжчий злочин — шість років позбавлення волі. Радитимемося в оцінці законності вироку, — зазначає заступник прокурора області Володимир Веселуха.

Зараз ви читаєте новину «Чиновника з управління юстиції засудили за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі