пʼятниця, 28 березня 2008 07:11

Чиновник вимагав у селянина 10 тисяч доларів

Голову Ковельської райдержадміністрації Волинської області 39-річного Вадима Грищука затримали працівники міліції. У вівторок увечері біля бару "Золота підкова" села Воля Ковельська  чиновник отримав від жителя району хабар $10 тис.

— Увечері зателефонував Вадим Петрович. Спокійним голосом сказав: "Мене обвинувачують у хабарництві", — згадує заступник Грищука Олександр Місяць, 30 років. — Я поїхав до нього на ковельську об"їзну дорогу. Уже сутеніло, міліція саме проводила обшук у машині.

— Чиновник вимагав гроші за позитивне вирішення питання про виділення двох гектарів землі для селянського господарства, — розповідає Олександр Романчук з відділу зв"язків із громадськістю волинського УМВС. — Передача відбулася в машині Грищука "Ауді А-6". Щойно посадовець від"їхав від бару, його авто оточили працівники автоінспекції та служби боротьби з економічною злочинністю.

На роботі Грищука характеризують як чесного і вибагливого керівника.

— В адміністрації усі без настрою, — веде далі Олександр Місяць. — Ніхто цього не чекав.

Вадим Грищук очолював райдержадміністрацію три роки. Доти працював учителем допризовної підготовки та фізкультури у школах сіл Любитів і Білашів. Одружений, має доньку та сина.

Торік улітку затримали міського голову райцентру Горохів Віктора Семенченка. Підприємець із Харкова дав йому $9 тис. за надання ділянки під забудову. Суд над мером ще не відбувся.

Зараз ви читаєте новину «Чиновник вимагав у селянина 10 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі