пʼятниця, 14 грудня 2007 07:15

Четверо зі ста учнів хочуть стати робітниками

Майже половина рівненських школярів мріє про кар"єру в банку або торгівлі. Лише четверо зі 100 пов"язують майбутнє з робітничими професіями. Такі результати дослідження оприлюднив міський центр зайнятості, опитавши 1,5 тис. Одинадцятикласників.

— Якраз робітників бракує найбільше, — каже 47-річний керівник центру Андрій Грещук. — От нині в нас 2200 вакансій і 60 відсотків з них — робітничі. Дуже потрібні будівельники, швеї та фахівці з обробки металів. Щодня просять касирів та вантажників у нові супермаркети.

Мінімальна зарплатня будівельника в Рівному 1,2 тис. грн. Деякі фірми платять по 2–2,5 на місяць. За найтяжчу роботу на конвеєрі пропонують 2 тис. грн.

— Більше половини безробітних — молодь із вищою освітою, —  говорить Андрій Грещук. — Лише кожен п"ятий роботодавець ризикує брати до себе людину без досвіду. А середній вік міського робітника — 45–55 років.

Найважче в Рівному знайти роботу юристам, економістам, медсестрам, учителям та товарознавцям. Конкурс — дев"ять-десять осіб на місце.

— Нестача робітників може відлякати інвесторів. А наші вузи продукують потенційних безробітних, — вважає заступник міського голови Світлана Богатирчук-Кривко, 48 років. — Тому з наступного року всі школи міста матимуть куток профорієнтації. Без цього жодна школа більше не отримає допуску до роботи.

Зараз ви читаєте новину «Четверо зі ста учнів хочуть стати робітниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі