понеділок, 19 лютого 2007 17:04

Церква відчеканить пам"ятні медалі

До 200-літнього ювілею відновлення митрополії у Львові Українська греко-католицька церква організовує пересувну експозицію з півтори тисячі експонатів із трьох музеїв — історії релігії, національного й історичного.

Оригінали документів не виставлятимуть.

— Уперше використають цифровий варіант. Євангелія, живописні портрети, історії митрополитів, які творили Галицьку митрополію, сфотографують і розмістять на спеціальних щитах, — розповідає 56-річна Зоряна Білик, директор Музею історії релігії. — Матеріали беремо також у двох бібліотеках рідкісної книги, у мистецькому відділі Наукової бібліотеки імені Стефаника та центральному обласному архіві.

Тринадцять щитів до кінця березня експонуватимуть у трапезній Музею історії релігії. Потім її повезуть у 13 деканатів архієпархії. Виставки триватимуть до вересня 2008 року.

— Представимо копію булли Папи Римського Пія VII, який благословив відновлення Галицької митрополії 1807 року, — каже Високопреосвященний владика Ігор (Возняк), 54 роки.

На честь ювілею УГКЦ випустить пам"ятні медалі та образки.

— Ескізи медалей розробляють в Інституті прикладного мистецтва. На одному боці зобразять силует Собору святого Юра, а що на іншому — ще не відомо, — розповідає владика Ігор. — Кожен вірний нашої архієпархії отримає образок Чудотворної Теребовлянської Божої Матері. Іконок випустимо близько півмільйона.

Зараз ви читаєте новину «Церква відчеканить пам"ятні медалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі