понеділок, 05 березня 2007 16:40

Будівельники шахти не отримують зарплати

Майже 900 будівельників єдиної в Україні нової пускової шахти N10 "Нововолинська" в Іваничівському районі Волині два місяці не отримують зарплати. Через відсутність державного фінансування у 350 млн грн і дефіцит будматеріалів підрядні організації з Донбасу можуть припинити роботи.

Голови Донецького та Луганського шахтобудівельних теркомів надіслали лист-скаргу прем"єр-міністрові Віктору Януковичу та міністрові вугільної промисловості Сергію Тулубові. Будівельники скаржаться на невиплати зарплат і коштів для наземних і підземних робіт. Хоча наприкінці 2006-го урядовці обіцяли виділяти на добудову шахти по мільйону гривень на день і до кінця 2007-го видобути перше вугілля.

— Із профспілки шахтобудівельників надійшла відповідь, що цього тижня Кабмін повинен надіслати кошти, — каже директор підрозділу "Волиньвугілля" Семен Керкез, 53 роки.

Шахту N10 "Нововолинська" з річною потужністю видобутку 0,9 млн т вугілля і запасами 37,8 млн т будують 20 років. Задіяні генеральні підрядники "Трестлуганськшахтопроходка" і "Укрзахідвуглебуд", а також 24 субпідрядні організації. Будівельники отримують по 500–2500 грн зарплати.

Зараз ви читаєте новину «Будівельники шахти не отримують зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі