четвер, 12 липня 2007 07:00

Борсучиха покусала школярку

8-річна Лілія Бабій із села Дворовичі Рівненського району вже тиждень перебуває у Клеванській районній лікарні. Минулої середи на дівчинку напала борсучиха.

— Увечері пішла з Лілею нарвати зелених яблук у саду. Із нами була ще моя однокласниця Юля Лампека, — розповідає 12-річна подружка дівчинки Катерина Брагіна. — Це колишній панський маєток. Сад там дуже захаращений, усюди ями. Ліля йшла попереду, зупинилася і раптом упала на коліна. Вона закричала так, наче її ріжуть!

Із ями на дівчинку напала 10-кілограмова борсучиха, прокусила їй ногу. Ліля спробувала відкинути тварину руками, але та вчепилася їй у пальці. Юля палицею відігнала тварину.

— Дівчата відвели закривавлену Лілю додому — Бабії живуть неподалік саду. Рука та нога в дівчинки страшенно спухли. У лікарні їй одразу вкололи вакцину від сказу, — розповідає вчителька сільської школи 43-річна Світлана Короляк. — Ліля скаржиться, що рука погано заживає, гноїться. Випишуть її аж через півтора місяця.

Борсучиху вбив син священика Володимир Соловйов. Наступного дня він вигнав звірка з нори на автотрасу і десять разів ударив палицею. Мертву тварину передав у целофановому пакеті ветеринарам.

Районна санепідемстанція пощепила всіх собак і котів у Дворовичах. Селяни перевіряють ями в саду — убита борсучиха могла залишити приплід.

Зараз ви читаєте новину «Борсучиха покусала школярку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі