четвер, 12 квітня 2007 07:15

Богдан Керстенюк не перескочив багаття

У ніч перед Великоднем підлітки з хутора Верхня Слобода Кельменецького району Чернівецької області розвели багаття в урочищі "Гайдейська слобода". За буковинськими традиціями парубки мали перестрибувати через вогонь, аби вигнати із села нечисту силу.

— Четверо хлопців підпалили  автомобільні шини, — розповідає начальник Кельменецького райвідділу міліції Володимир Марчук. — 16-річний Богдан Керстенюк  підбіг перестрибувати, послизнувся і впав у вогонь. Товариші витягнули його, викликали "швидку". В реанімації він добу пролежав без тями.

У Керстенюка на обличчі, тілі та кінцівках опіки третього ступеня. 10 квітня його перевезли до Чернівецького обласного опікового центру. Лікарі кажуть, що він уже відчуває руки та ноги, потроху повертається пам"ять. Але на навчання до Кельменецького професійного ліцею підліток повернеться не скоро.

— Богдан вчиться на автослюсаря, — каже директор ліцею Іван Тамазликар. — Його батьки досить давно поїхали на заробітки в Італію. Хлопець живе зі старшою сестрою, яка має власну сім"ю. Він без належного нагляду, тому це і сталося. А такі дійства з вогнем проводять щороку, збираються 10–16-річні діти. Кілька років тому в сусідньому селі Іванівці стався аналогічний випадок. Підліткові тоді попекло шию.

Зараз ви читаєте новину «Богдан Керстенюк не перескочив багаття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі