понеділок, 18 червня 2007 07:02

Блискавка запалила дві стодоли

Майже одночасно спалахнули від блискавки стодоли у сусідніх селах Малих Баранівцях та Садковичах Самбірського району Львівської області. Збитки від нічних пожеж 12 червня становлять 45 тисяч гривень.

— Сильний дощ почав іти опівночі. Зненацька зблиснуло, й загорілася дерев"яна стодола, — розповідає Григорій Чухрай, голова Воле-Баранецької сільради.

70-річний Михайло Стецишин разом із невісткою Ольгою та двома внуками вибігли у двір, почали кричати, кликати на допомогу. Поприбігали люди з відрами.

— У них повна стодола сіна була — на цілу зиму вистачило би для худоби, — продовжує Чухрай. — Та що сіно — зерно у трьох металевих ящиках вигоріло, аж ящики повикручувало, та й січкарню, що там була, уже не відремонтувати. Усе зайнялося в одну мить. Вогонь перекинувся на літню кухню, а потім іще й на сусідську літню кухню з дерев"яною прибудовою.

Пожежники із Самбора не знали, куди їхати — повідомлення про пожежі надійшли з двох сіл із різницею у сім хвилин.

— У Федишаків згоріла стодола, ще й дах стайні зайнявся, — пригадує 50-річна Софія Оліярник, секретар Садковицької сільради.— Я живу по сусідству, то доки прибігла, вже не було що рятувати. Встигли вигнати з хліва порося, коня й корову. У стодолі ще старий газовий балон лежав, то його теж вдалося забрати.

У 48-річної Ганни Федишак від розпачу тряслися руки, вона сильно кричала та плакала.

— Рятувальники приїхали, почали гасити, але вода закінчилася, — продовжує Оліярник. — То мій чоловік іще їздив із ними у сусіднє село, показував, де можна воду качати. Людей зо тридцять одразу прибігли, але чим тут поможеш? Пожежники аж о третій ранку поїхали. Добре, що вітру не було, вогонь на хату не перекинувся.

Чоловік Ганни Федишак помер два роки тому. Донька Таня поїхала на заробітки. Тепер Федишаки хочуть продати лоша, щоби мати гроші на ремонт.

Зараз ви читаєте новину «Блискавка запалила дві стодоли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі