пʼятниця, 21 грудня 2007 18:21

Біля Лаврівського монастиря відкрили дитбудинок

45 дітей віком від трьох до 18-ти років оселяться у дитячому будинку в селі Лаврів Старосамбірського району Львівської області. Його відкрили в день Святого Миколая. До сільської школи діти їздитимуть автобусом.

— У нашому районі живе 85 дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування, — каже начальник відділу освіти Старосамбірської райдержадміністрації Орест Бонк, 47 років. — Досі багатьом із них ніде було подітися — жили з родичами, батьками-п"яницями. Райдержадміністрація вирішила взяти їх під опіку.

На ремонт і облаштування двоповерхового приміщення колишньої школи для дітей із вадами розвитку районна влада виділила близько півмільйона гривень. На утримання дитбудинку щомісяця виділятиме майже 100 тис. грн.

Лаврівський дитячий будинок розташований біля монастиря святого Онуфрія. Сподіваються, що монахи допоможуть виховати дітей у християнському дусі.

Зараз ви читаєте новину «Біля Лаврівського монастиря відкрили дитбудинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі