пʼятниця, 12 вересня 2008 07:07

Безпритульний кінь чотири дні бродив вулицями Ужгорода

Автор: фото: Маріанна ШУТКО
  Олександр Попович годує безпритульного коня кавуном на вулиці Руській в Ужгороді
Олександр Попович годує безпритульного коня кавуном на вулиці Руській в Ужгороді

Наталя Могорита, 24 роки, ішла зі знайомим 50-річним Олександром Поповичем по вул. Руська в Ужгороді. Раптом почула, як у спини їм хтось фиркає.

— Повернулися, а це — кінь! — розповідає здивовано Наталя. — Перейшли на другий бік вулиці. Кінь — за нами! Пришвидшили крок, а він не відстає. Ми зупинилися, почали його роздивлятися. Очі в нього такі сумні-сумні. Мордою тицяє в мій кульок із кавуном. "Певно, пити хоче!" — кажу я Олександрові.

Чоловік розбив кавуна й нагодував тварину. Наталя та Олександр припускають, що кінь належить ромам.

— Що будете робити з ним? — запитую.

— Відведемо в міліцію, — в один голос відповідають. — А там хай розбираються, чий він. Можливо, коня вже розшукують.

— Якби жили в селі, тоді узяли б його до себе. А так не будемо ж його у квартирі тримати, — усміхається Наталя. — Хоча чула історію про те, що в Ужгороді колись жив кінь на балконі!

Наталя думає, що з тварини знущалися. У коня зв"язані передні ноги. Спина у свіжих шрамах від батога.

— Кінь не може нормально ходити. Пробували розв"язати, але сильний вузол. Бачите, до крові натерло. Він боїться автівок. Весь час здригається, коли проїде машина, — говорить Олександр.

Помітили цього коня і працівники ювелірної майстерні, що на розі вул. Руської. Кажуть, він упродовж  чотирьох днів вештається в цьому районі міста.

— Кінь — гарний, — хвалить його Попович. — Певно, десь 5 тисяч гривень коштує. Бо коні тепер дорогі. На селі йому знайшли б доброго господаря. А так, мусимо відвести в міліцію, — зітхає.

Наступного дня "ГПУ" зателефонувала в міліцію.

— До нас ніхто не приходив із такою знахідкою, — здивувалася Катерина Кийович із міського управління міліції. — Навіть не було жодної заяви про те, що в когось пропав кінь. Напевно, Олександр та Наталя порадилися та продали його. Або ж залишили напризволяще.

Зараз ви читаєте новину «Безпритульний кінь чотири дні бродив вулицями Ужгорода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі