пʼятниця, 15 серпня 2008 07:10

Безпритульних собак забирають німці

Вісім німецьких родин висловили бажання взяти безпритульних собак зі Львова. Тварин відловили на міських вулицях працівники комунального підприємства "Лев". Частина жила в притулку для тварин "Милосердя" на околиці міста. Усі вони потребували допомоги ветеринарів.

— Львів"яни рідко звертаються, щоб прийняти безпритульну тварину. Частіше телефонують із проханням відправити вихованця в останню путь, — розповідає Олександр Стаєнний, 26 років, директор підприємства "Лев". — А члени німецького товариства захисту тварин, які приїжджали навесні, сфотографували наших собак і виставили фото на своєму сайті. За кілька тижнів серед їхніх земляків знайшлися охочі опікуватися тваринами. Двоє котів та собака Лора поїхали до Німеччини. Ще вісім готуємо для відправлення.

Поміж щасливчиків опинилася й безнога Аза з притулку для тварин.

— Азі ампутували задню лапу, — продовжує Олександр Стаєнний. — Собаку збила машина. Коли ми її підібрали, у неї був задавнений перелом. Азу готуємо до стерилізації та вживлення чипа з ідентифікаційним номером. Такі вимоги для ввезення тварин у країни Євросоюзу.

У Львові приблизно 12 тис. безпритульних тварин. Усіх стерилізувати,  бракує коштів.

— Ми пробуємо самі заробляти гроші. На днях відкрили ветеринарний кабінет, — говорить Стаєнний. — До нас можуть звертатися городяни. Стерилізація кішки коштує 120 гривень — 150.

Зараз ви читаєте новину «Безпритульних собак забирають німці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі