вівторок, 03 квітня 2007 18:46

Березовий сік продають по гривні за півтора літра

По 5 гривень правлять за березові мітли жителі села Манюки Зборівського району Тернопільської області. "Букети" з березового ломаччя можна побачити чи не біля кожної хати по дорозі до райцентру.

— На виготовлення віника витрачаю в середньому хвилин 40, — розповідає 50-річний Федір Поворозник. — Продавати вигідно, якщо маєш господарку. Віники — то тільки хороший підробіток. Збираю гілки для них на землі, потім удома скручую віники. Займаюся цим лише тоді, коли маю час.

Федір каже, що продає щодня по 3–5 віників. Переважно беруть їх на жнива. Колись манюківчани возили віники на базар до Тернополя. Тепер дорога не окуповується, тому продають їх біля хат. Поряд із віниками селяни виставляють пляшки з березовим соком. За 1,5 л просять гривню.

— То моя внучка собі заробляє, — пояснює Поворозник. — Але вже скоро сезон березового соку закінчиться. Якщо дощитиме ще кілька днів, сік буде несмачний.

Зараз ви читаєте новину «Березовий сік продають по гривні за півтора літра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі