четвер, 14 червня 2007 07:13

Берег Прута укріпляють лозовими матами

5 млн грн витратять на укріплення 880 м лівого берега ріки Прут у мікрорайоні Ленківці в Чернівцях.

— Ріка розливається двічі на рік: у березні в горах тане сніг, а в травні–червні — пора злив, — розповідає 66-річний Олександр Рябоконь із міського департаменту містобудівного комплексу. — Зараз вода на півтора метра піднялася, нанесла багато каменюк. Їх робітники і беруть для укріплення берега. Мати для утримування шпор плетуть із лози на місці — річище густо заросло верболозом.

Торік на укріплення берега витратили 0,5 млн  грн. Цього року п"яти мільйонів бюджетних гривень вистачить лише на роботи у мікрорайоні Ленківці.

— Укріпити береги в Північних Ленківцях і в Південних поблизу ринку "Калинка" — це далека перспектива, — додає Рябоконь. — Але краще вже будувати бетонні стіни і набережні облаштовувати. Тоді й ріка не розливатиметься, і буде що показати туристам. Бо як приїжджають гості, то тільки до будинків їх водять — лишень не на Прут. Ріку в межах міста соромно показати — здохлі коти, пси, порожні пластикові пляшки в каламутній воді.

Зараз ви читаєте новину «Берег Прута укріпляють лозовими матами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі