пʼятниця, 11 травня 2007 07:08

Бармени жонглювали пляшками у "Міленіумі"

Автор: фото: Віталій Грабар
  Єдина жінка серед учасників змагання барменів Таня Лебедь із луцького нічного клубу ”Метро” готує коктейль ”Бакарді Бригантина”
Єдина жінка серед учасників змагання барменів Таня Лебедь із луцького нічного клубу ”Метро” готує коктейль ”Бакарді Бригантина”

Львівський бармен Руслан Крамар, 24 роки, жонглює шейкером із соком та літровою пляшкою "Мартіні". У залі нічного клубу "Міленіум" уже шосту годину триває відбірковий тур Міжнародного конкурсу барменів "Бакарді-Мартіні Гран-прі" у Західній Україні.

У Львові 4 травня зібралися 12 найкращих барменів нічних клубів Івано-Франківської, Волинської, Тернопільської та Львівської областей. У першому турі готували класичні коктейлі, у другому проходили тест-налив і демонстрували майстерність у володінні барними предметами. Біля двох стійок бару стелили чорні килимки — щоби випадково впущені з рук пляшки не билися.

40-річна Таня Лебедь із луцького нічного клубу "Метро", єдина жінка-учасниця конкурсу, помітно хвилюється.

— Можете називати мене Бєлка, — каже, перебираючи пальцями біляві кіски на плечах. — Я працюю барменом сім років, але школу флейрингу, де приготування коктейлів — справжнє шоу, закінчила лише півтора місяця тому. Це мій перший конкурс.

Таня розповідає, що перед тим як стати за барну стійку, була домогосподаркою. Має трьох дітей.

— Старшій доньці 21 рік, — каже. — Вона приходить у клуб, їй подобаються мої коктейлі. Власних рецептів більше трьох десятків. На конкурсі готувала найпопулярніший серед клієнтів напій "Бакарді Бригантину" з джином "Бомбей сапфір", лимонним соком, апельсиновим лікером та лікерами "Блю Кюрасо" й "Швепс".

Коктейль Бєлки блакитного кольору. Одну склянку відносять до столика суддів. Решту розбирають глядачі.

— Хочеться всі попробувати, але з ними треба обережно, — хитається у такт музики Наталка Вірка, 22 роки. Крізь соломинку дівчина потягує коктейль, який приготувала Таня Лебедь.

Журі вирішило, що на фінал конкурсу до Києва поїдуть 23-річний тернопільський бармен Володимир Підгайний та 28-річний Олександр Богдан з Івано-Франківська — за коктейлі "Оксамитовий дотик Бакарді" й "Бакарді-Кола".

— У 2004 році зайняв друге місце у Всеукраїнському конкурсі барменів, — розповідає Олександр Богдан. — Потім знову друге місце на конкурсі від торгової марки "Фінляндія". У мене була гарна команда підтримки — з Франківська приїхали колеги й друзі з училища готельного сервісу та туризму, де я викладав. Сьомий рік працюю барменом у нічному клубі "Палада".

Рецептами коктейлів переможці не діляться. Пояснюють, їм іще виступати на фіналі 17 травня у столичному клубі "Арена". Кращий представлятиме країну на міжнародних змаганнях в італійському Турині.

Зараз ви читаєте новину «Бармени жонглювали пляшками у "Міленіумі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі