пʼятниця, 31 жовтня 2008 07:09

Банківського злодія спіймали за два роки

У Луцьку затримали 30-річного рівнянина Василя Пеньогу, який два роки перебував у розшуку. У 2004–2005 роках він працював у рівненській філії одного з банків. Мав доступ до бази даних депозитних коштів. Частину з них переоформив, списав і забрав собі.

— Коли приходив вкладник і вимагав повернути йому депозит, чоловік видавав йому гроші вже нового клієнта, — розповідає слідчий обласної прокуратури Олексій Парфенюк, 33 роки. — За півтора року забрав із банку майже 2 мільйони гривень.

Василя Пеньогу тоді затримали, однак суд випустив його до кінця слідства під заставу та підписку про невиїзд. Чоловік утік із міста.

Кілька місяців переховувався на сході країни.

— Він зробив собі новий паспорт на ім"я Миколи Ковальчука, — додає Олексій Парфенюк. — Ще й обзавівся новими ідентифікаційним кодом, закордонним паспортом та посвідченням водія.

Згодом Пеньога влаштувався в Луцьку комерційним директором у приватну фірму, яка займається паливно-мастильними матеріалами. Там його й затримали правоохоронці.

Частину вкрадених грошей чоловік вже витратив. Куди зникла решта — не каже. Слідчі припускають, що в банку в Пеньоги могли бути спільники.

Банк розплатився з постраждалими вкладниками. А щоб повернути свій борг, продасть з аукціону квартиру та автомобіль колишнього працівника. Василеві Пеньозі загрожує від 7 до 12 років ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «Банківського злодія спіймали за два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі