четвер, 25 листопада 2010 17:51

Автостанцію збудували за 10 мільйонів

Автор: фото: Олена ВЛАСОВА
  Новий автовокзал на вулиці Гагаріна, 16 у Рівному чекає офіційного відкриття. Наступного року інвестори планують звести другу чергу
Новий автовокзал на вулиці Гагаріна, 16 у Рівному чекає офіційного відкриття. Наступного року інвестори планують звести другу чергу

Маршрутки в північні райони Рівненщини незабаром вирушатимуть із вул. Гагаріна, 16 обласного центру. Тут за 10 млн грн збудували автостанцію "Чайка".— Її інвестор "Рівнеспецбудінвест" є також власником однойменного торгово-розважального центру, розташованого поряд.

Біля двоповерхової будівлі із заскленим фасадом розмістили 10 накритих платформ для прибуття маршруток. Усередині терміналу буде диспетчерська, кімната матері й дитини, зал відпочинку, кімната міліції, камера схову. Час та напрямок відправлення показуватимуть на електронному табло.

Станція повинна розвантажити головний автовокзал міста на вул. Київській, 40. Із нього щодня у райони роблять 1800 рейсів. Ще 650 — від платформ біля залізничного вокзалу. Тепер автобуси до Костополя та Сарн курсуватимуть з вул. Гагаріна. Це 300 рейсів. Не всім пасажирам подобається таке нововведення.

— Треба більше часу, щоб добратися сюди з центру. Якщо транспорт до автовокзалу на Київській іде щохвилини, то на Гагаріна — одна чи дві маршрутки на 10–15 хвилин, — каже рівнянин Василь Поліщук, 45 років. — А якщо людині, яка приїхала з Костополя треба терміново пересісти на бус до Києва? Рейси на столицю ідуть із головного вокзалу.

— Було зручно їхати до матері в село на Костопільщину. Автобуси туди відправлялися з головного вокзалу. А там поряд є ринок. Скупилася собі й поїхала, — додає 39-річна Ганна, дружина Василя Поліщука. — А тепер із сумками буде важко тарабанитися. У торговому центрі біля нової автостанції ціни вищі, та й не купиш всього того, що для села треба, — гумових рукавиць, віників. Думаю, станцію там навмисне звели,— щоб торгівля у бутиках ішла.

— Я розумію, що будуть незадоволені. Але мусимо щось робити, бо скоро через центр міста неможливо буде їздити, — каже 53-річний мер Рівного Володимир Хомко. — Спитають же з мене в першу чергу. Станція уже готова. Ще потрібно переробити паспорти маршрутів. "Чайка" — свого роду експеримент. Якщо її робота себе виправдає, подібні станції відкриємо і для інших напрямів. Зокрема, на в'їзді з боку Луцька та райцентру Дубно.

Зараз ви читаєте новину «Автостанцію збудували за 10 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі