вівторок, 24 квітня 2007 07:09

Австрійці перероблятимуть сміття поблизу Луцька

Перший у Західній Україні сміттєпереробний завод почали зводити у селі Брище Луцького району Волинської області.

Два сортувально-переробні цехи за стандартами екологічної безпеки Євросоюзу постануть у полі на 9 га землі Рокинівської сільради. Компанія "Україна-Австрія" щороку перероблятиме тут 450 тис. т сміття з усієї області. Відходи по містах і селах збиратимуть власними вантажівками.

— Комунальний транспорт зазвичай не відповідає євростандартам. Наші спецмашини перевозитимуть сміття в екологічно безпечних контейнерах, — каже генеральний директор компанії "Україна-Австрія" Григорій Снігир, 53 роки.

Сміттєпереробний комплекс побудують за 14–15 місяців. На заводі працюватимуть близько 2 тис. робітників. Середня зарплата — 4,5 тис. грн. Робітників консультуватимуть австрійські спеціалісти. На підприємстві облаштують сучасні виробничі лінії для виготовлення із промислових відходів вішалок для одягу, а також посуду, городнього реманенту, дрібних сувенірів із пластмаси і скла. Продукцію продаватимуть на українському ринку та експортуватимуть до Австрії. За підрахунками інвесторів, рентабельність підприємства сягне 270%. Австрійці виділили на будівництво комплексу 58 млн євро. Гроші окупляться через три-чотири роки.

На Волині діють 60 офіційних сміттєзвалищ, на яких періодично тліють близько 1,4 млн т сміття.

Зараз ви читаєте новину «Австрійці перероблятимуть сміття поблизу Луцька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі