четвер, 29 листопада 2007 07:07

Аварійні будинки відселять наступного року

У Львові зареєстровано 48 житлових будинків у аварійному стані. Аби відселити звідти людей, потрібно 142 нові квартири. Цього року міська влада змогла вділити 11.

— Усі ці будинки можуть обвалитися, — розповідає Іван Квик, 48 років, виконуючий обов"язки начальника відділу житлового господарства Львівської міськради. — Люди тут очікують нових квартир по 5–8 років.

У місті ще понад 300 помешкань непридатні для проживання. Квартири розташовані в мезонінах або цокольних приміщеннях. Звідти відселяють ще повільніше. За цей рік нові квартири отримали 5 сімей.

Для відселення аварійних та непридатних для проживання квартир потрібно понад 84 млн грн.

— Це за умови, що метр житла нам продадуть по 3 тисячі 315 гривень, — додає Іван Миколайович. — Чекаємо на здачу будинку на Полуботка, 23. 59 квартир цього будинку розподілять між мешканцями аварійних будинків.

Чиновники запевняють, що з початком зведення наступного року соціального житла в мікрорайоні Рясне проблеми з відселеннями зникнуть.

Зараз ви читаєте новину «Аварійні будинки відселять наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі