четвер, 17 липня 2008 07:07

Анонімні алкоголіки з дев"яти країн зберуться у Луцьку

Святкування 19-річчя Товариства анонімних алкоголіків пройде в Луцьку 26–27 липня. На Волинь приїдуть майже 300 членів організації з України та з-за кордону.

— Розіслали запрошення у Молдову, Росію, Білорусь, Польщу, Німеччину, Великобританію, країни Прибалтики, — каже "ГПУ" 45-річний Володимир. Він у товаристві п"ятий рік. Прізвища не називає. — Люди приїжджають за власний кошт. Ті гроші, які вони раніше пропивали, тепер можуть використати на поїздки, щоб поспілкуватися з однодумцями. Анонімні алкоголіки — це добровільна, всесвітня співдружність чоловіків і жінок усіх прошарків суспільства, які зустрічаються разом, аби віднайти і підтримувати тверезість. Єдина умова для членства — бажання припинити пити.

Перша така організація була створена в США 1935 року. В Україні програма діє з 1989-го.

— Тоді в Києві та Луцьку побував член товариства з Америки Лео Пайслі, — веде далі Володимир. — Нині у різних мікрорайонах нашого міста діє вісім груп анонімних алкоголіків. Із нашої ініціативи також створені громади в Ківерцях і Рівному. Скільки людей пройшло за ці роки, не скажу — ми не ведемо статистики.

20-ту річницю товариства планують провести у Львові. Учасникам кожної групи запропонували щомісяця здавати по гривні у фонд підготовки до святкування.

Зараз ви читаєте новину «Анонімні алкоголіки з дев"яти країн зберуться у Луцьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі