четвер, 06 вересня 2007 07:03

Анна та Вікторія потруїлися дертилом

До Новояворівської лікарні Львівської області 7 серпня доправили двох дівчаток. 2-річна Анна та 12-місячна Вікторія Кошли наковталися пігулок для великої рогатої худоби.

— Зелененькими пігулками від фастіольозу, мотилиці по-народному, схожі на вітаміни, — розповідає Роман Левицький, 39 років, завідувач реанімаційним відділенням лікарні. — Ми надали дівчаткам першу допомогу, а наступного дня у важкому стані доправили до обласної дитячої лікарні. Старша померла, а молодшеньку врятували.

Після півторатижневої терапії Вікторію перевели до палати педіатричного відділення. Наприкінці серпня її виписали з лікарні.

— Детрил — це пігулки від заглищення печінки худоби, але їх не випускають уже років 15, — каже 32-річна Наталія Кубрак, лікар обласної ветеринарної лікарні. — Певно, у господарстві зберігали старі запаси. Вони дуже отруйні. Доросла людина помирає від них у муках. Про дитину годі й казати.

Зараз ви читаєте новину «Анна та Вікторія потруїлися дертилом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі