середа, 19 вересня 2007 07:08

Андрій Жолдак до Львова не приїде

Третій фестиваль "Театр. Метод і практика: Альма-матер" розпочався у неділю в Львівському театрі імені Леся Курбаса. Протягом тижня на кону трьох львівських театрів виступатимуть колективи з Києва, Берегового Закарпатської області, німецького Кельна, австрійського Відня та польського Вроцлава. Заплановані майстер-класи та лекції.

— Фестиваль приурочений 120-річчю від дня народження Леся Курбаса та 20-річчю нашого театру, — розповідає актор Театру імені Леся Курбаса Олег Степанов. — Рік тому Верховна Рада ухвалила рішення святкувати річницю Курбаса на державному рівні. Тому наші плани були грандіозними: хотіли запросити московського режисера Анатолія Васильєва, харків"янина Андрія Жолдака з виставою "Один день Івана Денисовича". Проте фінанси співають романси. Спромоглися запросити тільки тих, кого дуже любимо.

Фестиваль відкрила вистава київського Театру маріонеток "Макбет" за п"єсою Шекспіра. У невеликому залі Театру імені Курбаса всі охочі не вмістилися.

Закінчиться фестиваль у неділю виставою курбасівців "Ma-na Hat-ta" за Інгеборґ Бахман.

Фестиваль "Метод і практика" проводили 1994-го і 1998-го.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Жолдак до Львова не приїде ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі