четвер, 14 червня 2007 07:03

Андрій Юркевич судиться за землю із сестрою

Інвалід другої групи 42-річний Андрій Юркевич 8 червня облився бензином у коридорі Самбірської райдержадміністрації у Львівській області й мало не чиркнув сірником. Чоловік уже рік судиться з троюрідною сестрою, 42-річною Ганною Дубко, за вісім соток городу в селі Рогізне.

Юркевич із сім"єю живе у Самборі. Рік тому поховав матір у Рогізному. У спадок отримав вісім соток земельної ділянки. Город прилягає до господарства його троюрідної сестри Ганни Дубко. Родичі посварилися за землю. У Верховецькій сільраді ділянку віддали жінці.

— Депутати так вирішили, бо Михайло живе у Самборі. Він не приніс документів на право володіння землею, — розповідає голова Верховецької сільської ради Оксана Сало, 45 років. — Але коли він не погодився з цим рішенням, ми розділили землю порівну.

Однак і таке рішення не задовольнило позивальників. Селяни подали скарги на розгляд Самбірського суду. Ганна Дубко написала листа голові Верховної Ради Олександрові Морозу, а Андрій Юркевич вирішив добиватися правди в райдержадміністрації — узяв сірники й каністру з бензином.

— На засіданні сільради 11 червня земельну ділянку передали в користування Юркевичу, — продовжує Оксана Сало. — Але тепер протестує Ганна. У сільську раду прийшла повістка на судове засідання 15 червня.

У селі подейкують, що Ганна вже десять років судиться із власним батьком за хату.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Юркевич судиться за землю із сестрою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі