четвер, 18 вересня 2008 21:19

Андрій Садовий дозволив знести історичну будівлю

Уранці 10 вересня на вул. Ярославенка у Львові приїхали бульдозери. За добу зруйнували будинок N30. Залишки вивезли.

Будівля була історичною пам"яткою, мала охоронний номер. Колись  належала українському композитору Ярославові Ярославенку. На його честь назвали вулицю. Ярославенко (1880–1958) — автор опер, романсів, патріотичних пісень. Він першим зробив хорове трактування гімну "Ще не вмерла Україна!"

Наприкінці січня цього року власником обійстя став бізнесмен Ростислав Мельник. Він узявся активно освоювати територію. Із будинку щезла пам"ятна таблиця.

Спілка архітекторів Львова та організація "Пласт" звернулася до міського управління охорони історичного середовища з вимогою відновити таблицю. 6 серпня 2008 року управління повідомило власника Ростислава Мельника, що придбаний ним будинок є історичною пам"яткою. Зобов"язало укласти охоронний договір.

2 вересня виконком Львівської міськради рішенням N921, підписаним міським головою Андрієм Садовим, надав дозвіл Ростиславові Мельнику на проектування багатоквартирного житлового будинку на вул. Ярославенка, 30. Охоронний договір власник не уклав. Будівельні роботи продовжив.

— За нашою інформацією, власник будинку — син екс-заступника голови  облдержадміністрації Леоніда Мельника та зять радника міського голови  Миколи Одухи, — зазначає координатор Громадського форуму Львова 43-річний Олег Мацех. — Ми також маємо інформацію, що він володіє будівельною фірмою й вестиме на місці зруйнованого будинку комерційне будівництво. Сотка землі там коштує  від 50 до 100 тисяч доларів. Площа ділянки, яку купив Мельник, — майже 12 соток.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Садовий дозволив знести історичну будівлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі