пʼятниця, 06 червня 2008 07:07

Анатолій Федірко створить пам"ятник Арсенію Яценюку

3 червня в місті Чернівці відкрили пам"ятник "Невідомому чернівчанину". Його автор художник 50-річний Анатолій Федірко. Монумент створили 2006-го, він стояв біля галереї Федірка на Центральній площі. Торік пам"ятник забрали.

— Як не дивно, наші консервативні люди звикли до нього, — розповідає Федірко "ГПУ". — Мене просили повернути пам"ятник. Тому я був змушений подарувати його місту до 600-річчя.

Монумент має вигляд металевого плаща з циліндром і парасолькою — типовий одяг мешканців Чернівців 100 років тому. У середині скульптури вмонтоване дзеркало. Протягом року "Невідомого чернівчанина" зберігали в майстерні дружини митця. На повторне відкриття монумент привіз у старому дитячому візку син Анатолія Федірка 6-річний Тарас.

Нині митець працює над створенням пам"ятника спікеру Верховної Ради Арсенію Яценюку.

— Це буде живописний портрет Яценюка в дитячі роки, коли він ще жив у Чернівцях, — описує майбутній твір Федірко. — Ми помістимо його у спеціальний ящичок з дашком. Поряд встановимо скриньку для збору коштів на розвиток української демократії. Зачиняти її не будемо — будь-хто зможе скористатися цими грошима.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Федірко створить пам"ятник Арсенію Яценюку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі