четвер, 07 квітня 2011 18:23

Аналіз води зроблять безкоштовно

"Ми купили цегляний будинок у місті Судова Вишня Мостиського району. І сад невеликий є, і городу пару соток. Переїхали туди жити в лютому. Помітили, що в сусідів вода чиста, прозора, а в нашій криниці — жовтого кольору. Наче без неприємного запаху, пити можна, але все одно страшно — може, вона з якоюсь гидотою. Як нам перевірити, чи можна її пити?"

Запитує Оксана Криченко, 32 роки.

Відповідає лікар Львівської обласної санепідемстанції 31-річна Ліна Старинчук:

— Треба викликати фахівця із районної санстанції. Він прибуде на місце, огляне територію, чи немає поряд якихось господарських зливів, полів із хімічними добривами. Візьме проби води з криниці, лаборант зробить аналізи на вміст заліза, солей важких металів, мікробіологічних забруднювачів. За три-п'ять днів будуть результати. Тоді фахівець порадить, як діяти. Зробить це все безкоштовно.

Причин того, що вода пожовкла, може бути багато. Можливо, криницею довго не користувалися. У воді та на цементних стінках розвинулися водорості, мікроорганізми, які й спричинюють пожовтіння. У такому разі воду слід викачати, почистити та продезінфікувати цементні кола. Можна для знезараження кинути спеціальні таблетки чи хлоровані розчини. Які — порадить фахівець. Якщо аналізи води погані, її можуть заборонити вживати.

Зараз ви читаєте новину «Аналіз води зроблять безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі