пʼятниця, 05 жовтня 2007 07:07

Аміак випаровувався через несправний клапан

Цистерна з аміаком цього вівторка протекла на залізничній станції в селі Мшана Городоцького району Львівської області.

— Жителі відчули різкий неприємний запах аміаку близько шостої вечора, скаржилися, що важко дихати, хвилювалися за здоров"я своїх дітей, — розповідає сільський голова Мшани Микола Виздрик, 51 рік. — Рятувальники прибули на станцію через чотири години. Вони оглянули пошкоджений клапан на одній із цистерн і відтранспортували її на залізничну станцію Шкло. Близько другої ночі неприємний запах зник. Нікого з 2850 мешканців Мшани не евакуйовували.

Цистерни заправили аміаком на "Рівнеазоті". Вантаж прямував зі станції Обарів Рівненської області до Республіки Польща. За цим маршрутом відправили лише ті, що справні.

Фахівці Державної екологічної інспекції узяли проби ґрунту під пошкодженою цистерною, результати аналізу обіцяють оприлюднити у п"ятницю.

Львівська залізниця тим часом заборонила транзит цистерн "Рівнеазоту" територією Західної України.

— Заборона діятиме до повного обстеження цистерн цього відправника на предмет безпечного транспортування вантажів, — каже прес-секретар Львівської залізниці Лілія Криницька.

"Рівнеазот" виробляє азотні, фосфорні добрива та адипінову кислоту.

Зараз ви читаєте новину «Аміак випаровувався через несправний клапан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі