четвер, 22 травня 2008 07:02

Алла і Володимир Стряпухіни заробляють на розвагах

Автор: фото: Христина ШЕВЧУК-СТАРЕЦЬКА
  Володимир Стряпухін розважає дітей у піцерії ”Піца +” на проспекті Свободи
Володимир Стряпухін розважає дітей у піцерії ”Піца +” на проспекті Свободи

43-річні Алла і Володимир Стряпухіни із міста Винники біля Львова заробляють на життя шоу-програмами на святкових заходах. За годину розваг для дітей подружжя бере 100 грн, а для дорослих — 200.

На дорослих вечірках працюють тамадами, ведучими. Дітей розвеселяють у костюмах клоунів або піратів. Оплату послуг на весіллях визначають за домовленістю. Володимир і Алла співпрацюють із львівськими фірмами "Персона грата", "Колабос", "Вітамуз", через них отримують замовлення.

— Важко сказати, скільки заробляємо в місяць, — каже Володимир. — Може бути й 300, й 1000 гривень, і більше. Усе залежить від кількості замовлень і фінансової спроможності клієнтів.

Стряпухіни живуть у трикімнатній квартирі багатоповерхівки в спальному районі міста. У них троє синів. Найстарший, 20-річний Сергій, служить в армії, 18-річний Павло навчається у львівській вечірній школі. Він працює з батьками на святах, грає роль клоуна Манюні або пірата Віллі Тейлора. Анатолія, 9 років, батьки виступати не пускають, щоб школу не пропускав.

Подружжя почало заробляти на розвагах 2001-го, коли залишилися без роботи. Тоді Алла, за освітою технолог, і Володимир — провідник пасажирських вагонів, підмовили друзів ставити дитячі вистави в дитсадках.

— У них також були скрутні часи, — усміхається Алла. — З ними ми ще до  одруження виступали в театрі "Червоні вітрила" при львівському заводі "Лорта" і Палаці культури працівників зв"язку.

Володимир написав сценарій до дитячих вистав "Стара нова казка, або Сучасний Колобок" і "Найкращий друг". Алла накупила в секонд-хенді яскравого одягу, пошила з нього костюми та декорації.

— Ми об"їздили тоді всю область, — згадує Володимир. — Лише за 2001 рік поставили 150 вистав. Заробляли небагато, бо з дітей у садках брали по гривні.

У виставі "Найкращий друг" головними героями були Павло і Сергій Стряпухіни.

— Синів у дитинстві близнюками називали — вони і по росту, і на обличчі схожі були, — каже Алла. — Володя придумав сюжет, за яким головний герой роздвоївся на чемного і нечемного. Павло і Сергій чудово підходили для такого образу.

2003-го подружжя влаштувалося Дідом Морозом і Снігуронькою у фірму "Казковий світ". Успішно провели новорічні корпоративні свята.

— Після цього вирішили зайнятися святами професійно — вести дні народження і різні заходи, тамадувати, — каже Алла. — Накупили літератури, щоб досконало вивчити це мистецтво. Працюємо тепер самі, бо друзі зайнялися іншою справою.

Нині Стряпухіни показують у дитсадках виставу "Подорож по казках світу". Квитки продають по 3–4 грн.

— Це невеликий заробіток, бо багато витрачаємо на подарунки дітям, проїзд. Ми добираємося до дитячих закладів маршрутками, всі декорації, одяг возимо у торбах, — розповідає Володимир.

На святкуванні дитячих днів народжень Володимир із сином влаштовують 2-годинну розважальну програму — "Клоуни або "Пірати Карибського моря". З Аллою ведуть корпоративні вечірки, ювілеї, весілля.

— Дорослі люблять конкурси, — продовжує чоловік. — Найбільш популярні зараз так звані еротичні. Наприклад, коли чоловіки сидять на стільцях, а їм на коліна кладуть газету. Жінки, сидячи у них на колінах, повинні її пом"яти. На забавах гості по кілька разів просять повторити цей конкурс. Одного разу в нас папір закінчився, то вони зі столу серветки брали.

Зараз ви читаєте новину «Алла і Володимир Стряпухіни заробляють на розвагах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі