четвер, 26 червня 2008 07:07

Академік Мусянович зробив дорогу в рідному селі

У Віжомлі Яворівського району проклали дорогу європейського типу. 1,5 млн грн з обласного бюджету виділили завдяки уродженцю села — академіку Володимирові Мусяновичу.

— Дорогу в селі не ремонтували більше 30 років, тут яма на ямі була, — каже секретар сільради Марія Коритко. — Голови двох попередніх скликань і в районі, і в області гроші просили. Та хто їх слухав! Нинішній голова Іван Біловус звернувся за допомогою до Мусяновича. Академік не раз селу помагав — і обладнанням для амбулаторії, і коштами на будівництво церкви Воскресіння. Він шанована в області людина, має вплив на чиновників.

"Автодорівці" з Івано-Франкового за два тижні проклали майже 2 км дорожнього полотна. Залишилося доробити ще 200 м. Асфальтом залили центральну сільську дорогу, вулиці, що ведуть до двох церков, школи, сільради та швейного цеху.

— Добре, що встигли прокласти дорогу до вересня, — радіє сільський голова Іван Біловус. — Цього року будемо святкувати 450-річчя нашої церкви Усікновення голови Івана Предтечі. Приїде багато гостей.

74-річний Володимир Мусянович — хімік-технолог, автор 38 наукових робіт і винаходів, кандидат фармацевтичних наук, заслужений працівник промисловості України, академік Інженерної академії України. Працював директором заводу "Львівдіалік".

— У Володимира Михайловича в нашому селі не залишилося рідних. Мама Ганна померла чотири роки тому, — додає Марія Коритко. — Академік із дітьми та внуками кожних вихідних приїжджає до батьківської хати. Старенький будиночок гарно доглянутий, подвір"я обсаджене квітами.

Зараз ви читаєте новину «Академік Мусянович зробив дорогу в рідному селі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі