четвер, 27 січня 2011 18:33

Агенція шукатиме роботу інвалідам

— Часто інвалідам пропонують надомну роботу. Не треба їм надомної, якщо вони можуть пересуватися. Краще така людина піде у колектив і почуватиметься зовсім по-іншому, — каже 42-річний Олександр Волошинський. Він очолює громадську організацію "Зелений хрест". Із 1 лютого вона відкриває на просп. Чорновола, 4/1 у Львові Агенцію із працевлаштування неповносправних.

Агенція буде недержавна, неприбуткова. Фінансує Міністерство закордонних справ Данії.

— Найперше створимо бази даних інвалідів з їхньою кваліфікацією і бази вакансій, на які вони можуть претендувати, — говорить Волошинський. — Такі люди можуть працювати швачками, касирами і сортувальниками у гіпермаркетах, програмістами, офісними працівниками у турфірмах. Схожі бази є у Центрах зайнятості, але на біржу можуть стати тільки ті, хто втратив працездатність. Народжених з інвалідністю, які не працювали, там не приймають. Ми ж даємо можливість знайти роботу всім. Неповносправних і роботодавців консультуватимуть наші юристи.

На співбесідах та у перші тижні роботи інвалідів супроводжуватимуть волонтери. Ті, хто шукають роботу, можуть зареєструватися на сайті "Зеленого хреста" або за тел. 244 56 07.

Зараз ви читаєте новину «Агенція шукатиме роботу інвалідам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі