субота, 02 серпня 2008 07:12

Африканці вивчатимуть гімн Волині

Управління культури Луцького міськвиконкому надіслало запрошення для 300 колективів із Алжиру, Кот д"Івуару, Сенегалу, Ізраїлю, Індії, Кіпру, Мартініки, Мексики, Польщі, Канади та Чехії на ХІ міжнародний фестиваль "Поліське літо з фольклором".

Народні танці та пісні 11 країн світу лунатимуть на вулицях і майданах Луцька 18–25 серпня. Фестиваль присвячений річниці Незалежності України та Дню міста. Тому іноземці будуть змушені вивчити гімн Волинської області "Волинь моя", який гуртом заспівають на закритті фестивалю.

— Це єдиний фестиваль в Україні, що повністю відповідає вимогам проведення міжнародних фестивалів народної творчості — не менше п"яти зарубіжних країн, не менше п"яти днів, упродовж п"яти років колективи не повинні повторюватися, — каже начальник міського управління культури Юрій Войнаровський, 49 років.

Символікою фестивалю є дерев"яна підвода з фольклорним начинням країн світу, що взяли участь у розвагах. Кожен учасник забере на пам"ять мініатюрну модель возу. Для глядачів підготували п"ятиденний ярмарок-виставку. На кожному розі Луцька стоятимуть хижки-корчми, де господині з районів Волині безплатно пригощатимуть відвідувачів варениками, медовухою та кулішем із шкварками.

Зараз ви читаєте новину «Африканці вивчатимуть гімн Волині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі