четвер, 09 жовтня 2008 07:09

Аферистка заробляла на могильних пам"ятниках

Упродовж півроку 41-річна Світлана Мартиненко із Житомира дурила селян Івано-Франківщини. Жінка їздила по селах і пропонувала купити могильні пам"ятники. Брала аванс і зникала.

— У неї був добрий план, знала, що на довірливості й людському горі можна заробити, — каже Василь Гультайчук, 38 років, із прес-служби обласного управління міліції. — Спіймали її, коли вона в селі дурила наступну жертву. Світлану випадково впізнала ошукана жінка.

Мартиненко роз"їжджала селами Снятинського, Городенківського, Тлумацького і Коломийського районів. Власного транспорту не мала, кожного разу брала таксі. Підходила до літніх мешканців і пропонувала подивитися каталоги зі зразками надгробків. Вказувала ціну й називала суму завдатку. Пенсіонери радо погоджувалися. Давали відповідно до вартості пам"ятника: по п"ятсот, тисячі і півтори тисячі гривень. Отримавши гроші, аферистка обіцяла приїхати з товаром за три місяці, але не поверталася. Після того як про Мартиненко повідомили до міліції Тлумача, дільничні інспектори інших районів пройшлися селами. Ошукані люди стали масово писати заяви. Нині в міліції більш як 30 таких повідомлень. Правоохоронці припускають, що кількість постраждалих більша. Світлана Мартиненко за півроку заробила понад 100 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Аферистка заробляла на могильних пам"ятниках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі