вівторок, 12 серпня 2008 07:11

39 тисяч курей загинули у Тарасівцях

12 697 тварин та 49 бджолосімей загинули у приватних господарствах Чернівецької області внаслідок повені 24–27 липня. Найбільше постраждали Новоселицький і Вижницький райони.

У селі Тарасівці Новоселицького району затопило птахофабрику – загинули 39 тис. птахів. У Банилові Вижницького району було знищено приватне форелеве господарство 36-річного Левона Тертеряна.

— Левон Аршанович із дружиною Світланою викупили землю на околиці села чотири роки тому, — розповідають у Банилівській сільраді. — Вирили ставок, розводили форель на продаж. Господарство вважалося одним із найуспішніших в Україні. Повінь всю справу поховала – риба пішла з водою.

Групи з ліквідації наслідків повені оглянули 3156 приватних господарств, ферм, місць захоронення тварин.

— Небезпеки поширення інфекційних хвороб немає, — каже Петро Істратій з обласного управління ветеринарної медицини. — Трупи тварин перевозяться на скотомогильники, де проводиться їхнє знезараження і захоронення. Усім живим тваринам робитимемо безплатні щеплення від сибірки.

Зараз ви читаєте новину «39 тисяч курей загинули у Тарасівцях ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі