вівторок, 19 серпня 2008 07:11

2-річний Мар"ян напився солярки

У вівторок Мар"ян Дудчак, 2 роки, грався на подвір"ї біля хати в селі Гнильче Підгаєцького району Тернопільщини. Приблизно о 17.00 на кухні знайшов стару кружку. У неї зранку налили солярки, щоб розпалити в грубці. Дитина захотіла попробувати, що лишилося на дні.

Родина Дудчаків живе в центрі села. Мають велике господарство. Того дня батьки хлопчика Марія та Петро поїхали до лісу заготовляти дрова. Газ у Гнильчому не проведений.

Бабця Ольга Залепецька пішла до худоби. За братом наглядала старша сестра, шестикласниця Ольга. Вона й побачила, що Мар"ян облився соляркою. Сліди дизпалива були також на губах.

— Мене викликали близько п"ятої вечора. Ніхто не знав, чи точно дитина випила те пальне. Це не сильна отрута. Але від неї може початися пневмонія, — розповідає фельдшерка Оксана Банах, 35 років. — Такого раніше ніколи не було. Надати потрібну допомогу в домашніх умовах малюкові неможливо. Шлунок промивають через спеціальний зонд. Тому я викликала "швидку".

Медики приїхали за 20 хв. Хлопчика доправили до районної лікарні. У реанімації промили шлунок. Загрози для життя не виявили. Тому наступного дня Мар"яна виписали  додому.

Зараз ви читаєте новину «2-річний Мар"ян напився солярки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі