четвер, 24 квітня 2008 17:27

З"явилися перші кадри комедійного фільму "Майн Кампф" (ФОТО)

П"єсу популярного угорського драматурга Георга Таборі "Mein Kampf" переносять на великий екран. Це чорна комедія, що розповідає про молоді роки Адольфа Гітлера-Шикльгрубера. Згідно з сюжетом, Аді приїжджає до Відня, де заводить дружбу із старим євреєм Шломо Херцлем. Гітлер і не припускає, що спілкується з лютим расовим ворогом і слідує всім порадам і побажанням нового знайомого. Міняє зачіску на знаменитий косий чуб і відрощує під носом мушку.

Роль біснуватого фюрера зіграє актор Том Шилінг, а його екранним партнером стане Георг Готц, йому дісталася роль мудрого Шломо.

Прем"єра фільму відбудеться наступного року у Німеччині.

"Моя боротьба" (нім. "Mein Kampf") - книга Адольфа Гітлера, що поєднує елементи автобіографії з викладом ідей нацизму. На більшості мов світу нерідко її заголовок дають не в перекладі, а в оригіналі або транслітерації (Майн Кампф).

Книга відображає ідеї, кульмінацією яких стала Друга світова війна. Помітно видно непримиренний антисемітизм автора. Наприклад, стверджується, що міжнародна мова есперанто є частиною єврейської змови, наводяться аргументи на користь націоналістичної ідеї Drang nach Osten завоювання східних земель, особливо Росії.

Гітлер використовував основні тези популярної у той час ідеології "єврейської загрози"", що говорять про можливість монопольного захоплення світової влади єврейською нацією.

Також з книги можна дізнатися багато подробиць дитинства Гітлера і те, як сформувалися його антисемітські і мілітаристські погляди.

У частині політичних теорій автор визначає як два основних світових зла комунізм та іудаїзм.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «З"явилися перші кадри комедійного фільму "Майн Кампф" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі