вівторок, 20 квітня 2021 17:30

З'явилися нові фото літаків і танків Росії біля кордонів з Україною
3

Росія продовжує нарощувати війська біля кордонів з Україною. Це підтверджують нові супутникові знімки, зроблені в період з 27 березня по 16 квітня компанією Maxar Technologies.

Знімки оприлюднила газета The Wall Street Journal, пише "РБК-Україна".

Фото: wsj.com

Директор згаданої компанії Ден Яблонський опублікував знімки, щоб розвіяти сумніви щодо того, що насправді "відбувається в неспокійному регіоні".

Військової техніки біля кордонів з Україною набагато більше, ніж очікували побачити військові експерти. На одному з фото зображена авіабаза в окупованому Криму, де на злітній смузі є кілька винищувачів Су-30. Ще в березні їх там не було.

На інших знімках видно табір під Воронежем, куди Росія з кінця березня стягує війська. На фото помітні вертольоти, дрони, мотострілецькі й бронетанкові частини, а також госпіталі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США готові збільшити кількість своїх військових в Україні

На думку американських чиновників, передислокація авіації покликана посилити політичний вплив Москви на Україну.

"Вони розгорнули військово-повітряні сили в тому обсязі, який необхідний для переваги в повітрі під час бою і підтримки наземних військ", - зазначив ексучасник командування НАТО Філіп Брідлав.

Він додав, що РФ не має наміру завдавати негайний удар, але розглядає кілька варіантів розвитку подій.

З різних регіонів РФ під виглядом контрольних занять російські збройні сили нарощують війська поблизу державного кордону України - на півночі, сході та півдні, заявляв головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися нові фото літаків і танків Росії біля кордонів з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі