понеділок, 07 квітня 2008 13:54

З"явилася нова версія призначення Стоунхенджа

З"явилася нова версія призначення Стоунхенджа
За новою версією, це місце, що володіє чудовими зціляючими властивостями.

Професор Тім Дарвелл повідомив, що "каміння привезене сюди з Уельсу, тому що воно, як ми вважаємо, володіють здатністю зціляти людей".

Ця версія з"явилася недавно після того, як недалеко від Стоунхенджа виявили стародавні поховання. Виявилось, у більшості людей, похованих тут, були серйозні проблеми із здоров"ям. Тім Дарвелл вважає, що сюди приходили інваліди-паломники, оскільки тут "знаходили людей без кінцівок. Багато хто не міг нормально ходити. Досліджуючи кістки, ми зрозуміли, що у деяких були, наприклад, проблеми з руками, зубами і так далі".

У зв"язку з цим, власті вперше за 40 років в цьому місці знову дозволили провести археологічне дослідження, проте на роботу відводиться всього 11 днів, повідомляє ділова газета "Взгляд". Серед інших умов: глибина ями повинна бути не більше метра, довжина - три, ширина - два з половиною. І місце роботи узгоджували заздалегідь - побоювалися, щоб археологи чого-небудь не порушили. Під ногами майже державна таємниця, подивитися на яку приїжджає близько мільйона туристів на рік, повідомляє Взгляд.

Зараз ви читаєте новину «З"явилася нова версія призначення Стоунхенджа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі