понеділок, 21 травня 2007 15:54

Звинувачені в мадридських терактах припинили голодування

Звинувачені в здійсненні терактів у Мадриді повністю припинили голодування. Вони протестували проти висунених проти них звинувачень. За словами адвокатів підсудних, вони вирішили припинити голодування, щоб її не вважали чиненням тиску на суд,.

Всього обвинуваченими у справі є 29 чоловік. 10 травня стало відомо, що четверо з них оголосили голодування. 16 травня баскська телерадіокомпанія EITB повідомила про приєднання до акції ще дев"ятьох чоловік.

Проте, всього в голодовці брали участь 14 учасників процесу. Вісім з них продовжували протестувати до останнього моменту.

Серія вибухів в приміських потягах відбулася вранці 11 березня 2004 року. В результаті загинуло 191 людина, ще 1755 були поранені. Слідство прийшло до висновку, що вибухи організувало угрупування ісламізму, пов"язане з "Аль-Каїдою", щоб таким чином помститися Іспанії за участь в американському вторгненні до Іраку.

Судовий процес над підозрюваними в мадридських терактах почався 15 лютого 2007 року. За прогнозами розгляд повинен зайняти не менші п"ять місяців, передає Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Звинувачені в мадридських терактах припинили голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі