понеділок, 19 травня 2008 14:50

Звільнений єдиний британський собака-рятувальник

Королівське національне суспільство порятунку на воді (RNLI) звільнило відомий у Великобританії собаку-рятувальника, повідомляє TheTelegraph.

Згідно з повідомленням TheMirror, RNLI оголосило, що шестирічний Більбо (Bilbo), єдиний в країні пес-рятувальник, не здатний пройти тест на проведення штучного дихання.

Ньюфаундленд Більбо служив разом зі своїм господарем Стівом Джеймісоном (SteveJamieson) на морському пляжі села Сеннен-Коув (SennenCove) в графстві Корнуолл і встиг прийняти участь в порятунку трьох чоловік.

За словами Джеймісона, що обіймає посаду головного рятувальника, звільнення його пса - скандал і "абсолютна ганьба". Рятувальник розповів, що Більбо дуже популярний серед відвідувачів пляжу. Пса знімали для телебачення, його персональну сторінку в інтернеті щодня відвідували 6,5 тисяч разів, а Джеймісон написав про свого вихованця книгу.

Більбо навчений допомагати тонучим плавцям утриматися на поверхні води, а потім дістатися до берега. Раніше рятувальних робіт на пляжі, де служив пес, відповідала місцева муніципальна рада, але потім ця функція перейшла до RNLI. Представники RNLI пояснили, що рятувальними роботами на пляжі займатимуться професійні рятувальники-люди, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Звільнений єдиний британський собака-рятувальник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі