четвер, 11 жовтня 2007 12:36

Звільнений один із винуватців Скнилівської трагедії

Один із фігурантів гучної кримінальної справи, визнаний винним у Скнилівській трагедії, достроково вийшов на волю. Розглянувши представлення колонії, де відбував покарання колишній командир авіаескадрильї Юрій Яцюк, Кагарликський райсуд Київської області ухвалив замінити йому частину терміну, що залишилася, двома роками виправробіт із щомісячним відрахуванням 10% заробітку в дохід держави. Цю інформацію "Сьогодні" підтвердили в суді, заявивши, що Яцюку була дана позитивна характеристика.

Юрій Яцюк, який у день трагедії на Скнилівському аеродромі виконував обов"язки помічника керівника польотів, був засуджений до 5 років позбавлення волі. Військовий апеляційний суд Центрального регіону під головуванням Віталія Загоруйко ухвалив стягнути з нього як компенсацію моральної і матеріальної шкоди 50 тис. грн.

Командир екіпажу Су-27, що впав, Володимир Топонар засуджений до 14 років позбавлення волі, другий пілот винищувача Юрій Єгоров – до 8 років, замкомандуючого 14-м авіакорпусу Анатолій Третяков – до 6 років.

Анатолій Лукиних, начальник служби безпеки польотів корпусу, що проходив з ними у справі, отримав чотири роки умовно, а командир полку Олег Дзюбецький був виправданий.

Катастрофа, яка забрала життя 77 глядачів помпезного авіашоу, сталася 27 липня 2002 року. Більше 200 чоловік було травмовано. Суд продовжувався близько трьох років. Справа чотирьох генералів, виділена в окреме ведення, розглядається досі, пише "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Звільнений один із винуватців Скнилівської трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі