пʼятниця, 13 липня 2007 15:45

Журналістка, яка судилася з охороною Ахметова, подала в суд на донецьку прокуратуру

Колишня журналістка "Закритої зони" Олена Кочкіна подає до суду на бездіяльність Калиниської районної прокуратури м. Донецька. Відповідний позов, відправлений сьогодні до Адміністративного суду Калиниського району Донецька.

Пройшов рік з моменту відкриття Донецькою прокуратурою кримінальної справи за фактом недоторканності особистого життя Кочкіної.

Інцидент стаався у 2005 році в районі Ботанічного саду м. Донецька, біля резиденції Ріната Ахметова у фірмі "Люкс". Зокрема, за журналістами, що виконували свої професійні обов"язки, велася прихована відеозйомка. Відеоматеріали були виявлені на комп"ютерному сервері під час проведення обшуку в офісі донецької фірми "Люкс" влітку 2005 року.

Генеральна прокуратура в своїй відповіді відзначила Кочкіній, що "Хід розгляду узято на контроль". Але прокуратура Донецької області в своїй відповіді від 07.05.2007 заявила, що ще "20.11.2006 в рамках розслідування даної кримінальной справі призначено повторну судово-фоноскопічну експертизу, яку до теперішнього часу не завершено".

Проведення судеово-фоноскопічної експертизи близько шести місяців журналістка і її адвокат вважають бездіяльністю. "З листопада 2006 долі органами досудового слідства не було проведено жодної слідчої дії по справі", - мовиться в позовній заяві, передає Острів.
Зараз ви читаєте новину «Журналістка, яка судилася з охороною Ахметова, подала в суд на донецьку прокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі