Ексклюзиви
четвер, 26 квітня 2007 16:06

Журналісти відмовили Руаяль в дебатах з Байру

Французький Синдикат регіональної щоденної преси (SPQR), який є головним організатором прес-форуму за участю Сеголен Руаяль, виступив проти її ініціативи перетворити захід на публічні дебати Франсуа Байру, який програв вибори , пише Le Monde.

"На конференцію запрошена мадам Руаяль, і ніяких публічних дебатів з Франсуа Байру не буде", - заявив в зв"язку з цим прес-секретар SPQR агентству AFP.

Він пояснив, що прес-конференція організовується спеціально для того, щоб журналісти змогли поставити питання, що цікавили їх, двом претендентам, що залишилися: Сеголен Руаяль і Ніколя Саркозі.

Зі свого боку Сеголен Руаяль заявила, що знайде спосіб, як вийти з положення. "У Франції преса вільна за вийнятком деяких випадків, коли на неї чинять тиск, що сумно", - заявила вона, натякаючи на зустріч, нібито що відбулася вранці 26 квітня між керівником SPQR і Ніколя Саркозі.

Нагадаємо, що Руаяль вітала ідею проведення відкритих дебатів з Франсуа Байру, який програв в першому турі . Вона відзначила, що ідеї Байру близькі до її власних.

Сеголен Руаяль розраховувала обговорити з Байру на майбутній прес-конференції у присутності телекамер свою передвиборну програму "Президентський пакт", аби усунути можливу подвійність інтерпретації його положень" і внести необхідні зміни.

Ніколя Саркозі піддав критиці цю ініціативу, заявивши, що в другому турі публічні дебати можливі тільки між двома претендентами, що пройшли перший тур. Він відзначив, що на виборах не буде бюлетеня "за Байру", поставивши під сумнів намір останнього виступити в другому турі як арбітр, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Журналісти відмовили Руаяль в дебатах з Байру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути