пʼятниця, 28 вересня 2007 14:16

Журналіст сфотографував у М"янмі власну смерть (ФОТО)
6

На одній з фотографій, розміщених у Інтернеті видно, як поранений фотограф, впавши на спину, до останнього знімає масові акції протесту проти режиму військового уряду в М"янмі, які не припиняються вже декілька днів.

Журналіст Кензі Нагаї загинув, як і 9 чоловік, які загинули вчора під час розгону демонстрації в столиці країни Янгоні.

Японський фотограф знімав репортаж про безлади, коли отримав кулю. Впавши на спину, поранений Кензі Нагаї до останньої хвилини знімав те, що відбувається.

На фотографіях видно, як повз тіла японського журналіста пробігають солдати урядових військ, що розгонять демонстрацію.

Японія має намір виразити протест і вимагає пояснень у властей М"янми у зв"язку з вбивством репортера. Про це заявив генеральний секретар Кабінету міністрів Нобутака Матімура.

Масові заворушення в М"янмі почалися 19 серпня. Жителі країни протестують проти режиму військової хунти, який привів країну до важкої економічної і соціальної кризи. Крім підвищення рівня життя, протестуючі вимагають проведення в країні демократичних реформ, а також звільнення з-під 12-річного домашнього арешту Аун Сан Су Чи, партія якої перемогла на виборах в 1990 році.

Зараз ви читаєте новину «Журналіст сфотографував у М"янмі власну смерть (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі